Stöd uppropet "Rädda Gussjönoret" för återuppbyggnaden av dansbanan och bevarandet av danstraditionen på "Noret"!

Den 14 mars rasade Gussjönorets dansbana samman och rasade samman gjorde plötsligt också planerna för danssommaren 2018. Sedan dess har ett febrilt arbete pågått för att utveckla en plan för såväl denna sommar som för Gussjönorets framtid.

Med engagemanget i bygden och bland Noret-gäster från när och fjärran i ryggen har Gussjönorets ägare Gussjö IF och entreprenören Lejonsson formulerat ett och samma gemensamma budskap i två delar:

  • För det första att det blir dans på Noret också denna sommar, på en temporär dansbana med ett ljust och öppet tält över nuvarande dansgolv som grund.
  • För det andra att en ny dansbana skall byggas, sveriges finaste dansbana, utan vibrerande plåttak, utan getingar i scentaket, en ny dansbana för Noret in i framtiden.

Det finns inget alternativ till detta, alternativet att låta Gussjönoret dö finns inte på kartan. Detta är vår ståndpunkt, men vi kommer att behöva stöd och hjälp från alla er som delar kärleken till Noret. Att rädda och återuppbygga Gussjönoret handlar såväl om att bygga en ny dansbana som om att upprätthålla verksamheten och låta dansen fortgå, mot alla odds ska vi dansa på Noret också i sommar, liksom i framtiden. Därtill skall de sedan länge efterlängtade toaletterna samt loger byggas och övriga byggnader ses över. Det kommer att krävas pengar och det kommer att krävas arbetsinsatser, såväl i kort som långt perspektiv.

Den konkreta planen för sommaren 2018 är fastlagd och arbetet med att planera och söka finansiering för Gussjönorets återuppbyggnad är i full gång. Detta upprop är en viktig del i att finansiera återuppbyggnaden och alla bidrag, små som stora, kommer att vara av betydelse. Uppropet riktar sig till alla som delar kärleken till Noret, till alla med intressen i bygden, till alla som värnar danskulturens fortlevnad, till alla som tror på levande bygder med levande mötes- och festplatser. Vi vädjar till alla er dansentusiaster, gussjöbor, företag i bygden, dansorkestrar, arrangörskollegor, produktionsbolag, leverantörer, samarbetspartners, ångermanlänningar, västernorrlänningar, utflyttade med rötter och minnen på Noret, ja till er och alla andra vänder vi oss och ber om ert stöd.

Norets värde för var och en av oss kan omöjligt mätas i pengar, men det är ändå något att fundera över. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi uträtta storverk, tänk bara vilken start vi skulle få om alla som årligen gästar Noret bidrog med värdet av en eller två danskvällar.

Insamlingen administreras och kontrolleras gemensamt av Gussjö IF och Lejonsson, och samtliga insamlade medel går oavkortat till Gussjönoret. Betalning erläggs enklast via Plusgiro 112 112-8 eller Swish 123-305 78 09 (betalningsmottagare är Gussjö IF). Märk inbetalningen med "Rädda Gussjönoret” och ange betalningsavsändare med namn och telefonnummer (om du inte vill vara anonym). Samtliga givare som inte uttryckligen önskar vara anonyma kommer att uppmärksammas såväl här på hemsidan som på plats på Noret.

Frågor riktas i första hand till någon av våra insamlingsansvariga:

Till Malin eller Lina hänvisar vi också företag och andra som önskar faktureras. Har du tankar och idéer på fler sätt att samla in bidrag till Gussjönoret, tveka inte att höra av dig.

En viktig hållpunkt för insamlingen blir "Noret-galan" med dans till Perikles och Shine på Ramvik Folkets Hus den 30 maj, Gussjönorets planerade säsongspremiär som vi valt att flytta till en annan favoritarena i närheten för att ge tid till att städa upp och iordningsställa Noret inför Midsommardagen och den följande danssommaren. "Noret-galan" skall vi tillsammans göra till något mycket mer än "bara" en vanlig danskväll, en kväll då vi på allehanda sätt manifesterar Gussjönoret, en kväll med extra allt på många plan där bara fantasin sätter gränser och alla initiativ är välkomna!

Tack för att Du bidrar till att rädda Gussjönoret!